Creu Roja preveu repartir joguines a 25.000 infants aquest Nadal

La campanya de recollida es desenvoluparà en 447 municipis catalans gràcies a un equip de voluntariat de 1.500 persones


Creu Roja Catalunya ha encetat aquesta setmana la 23a campanya de joguines. Sota el lema "Hi ha moltes joguines, tria la teva forma d'ajudar. Posa en forma la teva solidaritat", l'organització prioritza la joguina educativa, és a dir, no sexista ni bèl·lica, a més de la cooperativa.

Després que el 2014 es toqués sostre amb el repartiment de  joguines a 29.142 , l'organització ha baixat les previsions fins als 25.000, perquè calcula que el nombre de beneficiaris serà menor al de l'any passat.

P er complir amb les previsions, Creu Roja Joventut necessita recollir 70.000 joguines entre la ciutadania, les empreses col·laboradores i la societat civil abans del 2 de gener. La campanya  de recollida es durà a terme en 447 pobles i ciutats de Catalunya, que es poden consultar aquí, i serà possible gràcies a la tasca de 1.500 voluntaris.
 
Per promocionar la iniciativa s’han editat díptics, cartells i s’han produït falques radiofòniques i un anunci per televisió que destaca sobretot la impotència de tenir joguines per als infants. En aquest sentit, la directora de la Creu Roja Joventut, Rosa Alcalá, ha destacat que el joc és una ”eina d’experimentació universal” i ”no un luxe” i ha recordat que l’article 31 de la convenció dels drets dels infants, garanteix aquest dret per a tots els menors.

El president de Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, ha recordat que el 29% dels infants viuen per sota del llindar de la pobresa, una dada que ”posa en risc els seus drets, i el seu desenvolupament personal i educatiu”.




Crida al suport empresarial


A més de sol·licitar la col·laboració de la ciutadania, Creu Roja Joventut també crida novament a les empreses, comerços i entitats a col·laborar amb aquesta campanya. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules, que van des de la donació de joguines en espècie, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida, entre d’altres. De fet, enguany, la campanya ja arrenca amb la col·laboració de més de 300 empreses, comerços, xifra que es vol seguir ampliant fins a principis de gener.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article